top of page
  • Foto van schrijverkenmamazons

Grondwerk: De Magie van Verbinding tussen Mens en Paard

Intro: In de paardenwereld draait het niet alleen om rijden. Een van de meest waardevolle en vaak over het hoofd geziene aspecten van paardentraining is grondwerk. Grondwerk, ook wel bekend als werk aan de hand, biedt talloze voordelen voor zowel ruiter als paard. Het is een krachtige manier om communicatie, vertrouwen en gehoorzaamheid te ontwikkelen, en een diepgaande band met je paard op te bouwen. Ontdek de verborgen kracht van grondwerk en ontdek waarom het een essentieel onderdeel zou moeten zijn van elke paardenliefhebbers trainingsroutine. Voorbereiding op het rijden: Grondwerk bereidt het paard fysiek en mentaal voor op het rijden. Het helpt bij het ontwikkelen van balans, coördinatie, gehoorzaamheid en concentratie, wat allemaal belangrijke aspecten zijn tijdens het rijden.

Versterkt de communicatie: Grondwerk biedt een directe en non-verbale vorm van communicatie met je paard. Door middel van lichaamstaal, stemcommando's en subtiele aanwijzingen kun je je paard leren begrijpen en omgekeerd. Dit versterkt de band en het vertrouwen tussen jou en je paard, waardoor je als een goed gecoördineerd team kunt werken.

Ontwikkelt respect en gehoorzaamheid: Grondwerk legt de basis voor respect en gehoorzaamheid bij je paard. Door hem te leren om je te volgen, achterwaarts te bewegen, zijwaarts te wijken en obstakels te overwinnen, creëer je een gevoel van discipline en respect voor jou als leider. Dit is van onschatbare waarde bij het opbouwen van een veilige en gehoorzame relatie.

Bouwt vertrouwen en zelfvertrouwen op: Grondwerk biedt de mogelijkheid om je paard bloot te stellen aan nieuwe situaties en uitdagingen op een veilige manier. Door hem stap voor stap te begeleiden bij het overwinnen van obstakels en het uitvoeren van oefeningen, bouw je niet alleen het vertrouwen van je paard in jou op, maar ook zijn eigen zelfvertrouwen.

Verbetert lichaamsbewustzijn en coördinatie: Grondwerk stimuleert het lichaamsbewustzijn en de coördinatie van je paard. Oefeningen zoals cirkels lopen, zijwaarts bewegen en achterwaarts gaan helpen bij het verbeteren van zijn balans, flexibiliteit en controle over zijn lichaam. Dit draagt bij aan een soepelere en harmonieuzere beweging, zowel tijdens het rijden als in het dagelijks leven.

Probleemoplossend: Grondwerk biedt de mogelijkheid om eventuele gedragsproblemen of obstakels aan te pakken. Door middel van grondwerk kun je specifieke uitdagingen aanpakken, zoals angst voor bepaalde objecten, trailerladen of het verbeteren van de concentratie. Het stelt je in staat om samen te werken aan het overwinnen van deze obstakels en het opbouwen van meer vertrouwen en rust.

Conclusie: Grondwerk is een essentieel onderdeel van paardentraining dat talloze voordelen biedt voor zowel ruiter als paard.


2 weergaven0 opmerkingen

Leuke nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Blijf up-to-date over nieuwtjes op stal, mis geen leuke activiteiten en ontdek leuke acties!

Contact:

kenm.amazons@gmail.com

+31 6 303 920 95

Adres:

Meinte 21a

4153 XD, Beesd

Een les kan uitsluitend worden ingehaald wanneer de les minimaal 24 uur van te voren is afgezegd. Wanneer de les niet binnen 6 weken ingehaald is, vervalt deze.

Per maand staat gelijk aan 4 weken. Soms zijn dit er 5 per maand. Deze extra 5e les is ter compensatie van uitval. De extra lessen die uitvallen kunnen altijd ingehaald worden.

K&M Amazons is ook te vinden op www.manege-info.nl

manege en ruiter bond logo dec2014-1.jpg
amazonnetjes.jpg

Copyright K&M Amazons 2023

SBB-logo.png
bottom of page