top of page
IMG_8182.png

Huis- en rijbaanregels

Lees de huisregels zorgvuldig door voordat je onze stal bezoekt, om ongewenste situaties te vermijden.
 

Huisregels:

  1. Wij hebben een zero-tolerance beleid tegen pesten. Pestgedrag wordt aangesproken en er worden passende maatregelen genomen om tot een oplossing te komen.

  2. Respectloze behandeling van paarden is niet toegestaan.

  3. Volg te allen tijde de instructies op van de eigenaar, instructeurs en medewerkers.

  4. Honden zijn niet toegestaan op het terrein, tenzij dit vooraf is overlegd.

  5. Auto's dienen te worden geparkeerd op de daarvoor bestemde plaatsen.

  6. Gedraag je rustig op de stal.

  7. Betreed de rijbaan niet te voet, tenzij je instructie hebt of expliciete toestemming hebt gekregen.

  8. Het is ten strengste verboden om alcohol te gebruiken vlak voor of tijdens het rijden, zowel voor ruiters als ouders.

  9. Buiten de ruiters en instructeurs die deelnemen aan de lessen, mag niemand zich bemoeien met de gang van zaken tijdens de lessen.

  10. Voer geen paarden zonder toestemming (snoep, wortels, etc.).

  11. Betreed de stal, weide of paddock niet zonder toestemming.

  12. Roken is alleen toegestaan op de aangewezen plek buiten het hek van de oprit. Zorg ervoor dat sigaretten volledig worden gedoofd.

  13. De ruiter is verantwoordelijk voor de gasten die hij/zij meeneemt naar de stal en zij dienen op de hoogte te zijn van de huisregels.

  14. Open schoeisel (slippers, sandalen, etc.) is niet toegestaan op het terrein en rondom de paarden.

Draag bij voorkeur geen kleding die in de buurt van andere paarden is gedragen, om onbewuste verspreiding van virussen en schimmels te voorkomen.

Rijbaanregels
Net zoals in het verkeer, zijn er ook regels die gelden in de rijbaan. Ruiters dienen zich aan de volgende rijbaanregels te houden. Als je iets niet begrijpt, vraag het dan aan een instructeur

Algemeen:

  1. Tijdens het rijden moeten alle ruiters een goed passende veiligheidshelm dragen met een gesloten kinband en voorzien van de CE EN 1348, CE EN 14572, CE VG1 01.040 2014-12 markering.

  2. Ruiters moeten passend schoeisel dragen, zoals rijlaarzen, jodphurs of stevige schoenen met een gladde doorlopende zool en een hak, in combinatie met chaps.

  3. Het dragen van grote, uitstekende sieraden en losse kleding is niet toegestaan tijdens het rijden.

  4. Het haar moet altijd vastgedragen worden.

  5. Het in- en uitgaan van de rijbaan moet luid worden aangekondigd door te roepen: "Deur Vrij!"


Tijdens het rijden:

  1. De combinatie die op de linkerhand rijdt, heeft voorrang bij het passeren op de hoefslag.

  2. De combinatie die een snellere gang heeft en/of een zijgang rijdt, heeft altijd voorrang.

  3. Ruiters mogen elkaar niet snijden tijdens het passeren, geef elkaar voldoende ruimte.

  4. Als er andere ruiters in de rijbaan zijn, moet het springen over een hindernis worden aangekondigd door te vragen: "Sprong vrij?"

  5. Na het rijden moet de ruiter de mest uit de rijbaan verwijderen.

  6. Verwijder na gebruik alle (spring)materialen uit de rijbaan.


Omgang paarden en spullen

Om de veiligheid van de paarden te waarborgen en het materiaal zo lang mogelijk te behouden, hanteren wij bepaalde richtlijnen. Wij waarderen het als je deze richtlijnen respecteert. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen.


Paarden:
 

  • Alle paarden hebben hun eigen halster met touw, hoofdstel en zadel. Als je je eigen materiaal wilt gebruiken, vraag dan toestemming aan Kitty.

  • Stallen, weides en paddocks waar paarden verblijven mogen alleen betreden worden met toestemming van instructie of personeel.

  • Overleg altijd met Kitty voordat je iets lekkers geeft aan je favoriete paard of pony. Sommige paarden en pony's kunnen hier ziek van worden.

  • Op stal hebben we specifieke borstels voor de paarden en pony's. Als je je eigen (nieuwe) borstels wilt gebruiken, vraag dan eerst toestemming aan Kitty. Gebruikte borstels dienen altijd eerst gewassen te worden.

  • Tijdens het poetsen en opzadelen worden de paarden vastgemaakt aan de vaste tralies van de stal (niet aan de deur) of aan de daarvoor bestemde poetsplaats, met behulp van een veilige paardenknoop. Als je niet weet hoe je deze knoop moet maken, vraag dan gerust om hulp.

  • Paarden worden alleen vastgezet aan hun halster (niet aan een hoofdstel of touwhalster).

  • Als een paard vaststaat, mag het nooit alleen gelaten worden. Vraag altijd aan een bevoegd persoon om een oogje in het zeil te houden als je bijvoorbeeld iets moet pakken of naar het toilet moet.

  • Als je tijdens het uitkrabben een steentje of iets scherps in de hoef vindt, laat dit dan even controleren door instructie.

  • Na het singelen strekken we de voorbenen van het paard om pijnlijke vouwen en haren te voorkomen.

  • Bij het omdoen van het hoofdstel hang je het halster niet aan het touw, maar plaats je het ergens anders veilig op. Zo voorkom je dat het paard of jijzelf er per ongeluk in verstrikt raakt met vervelende gevolgen.

  • We stappen altijd op met behulp van een krukje in de bak, waarbij iemand de beugel ondersteunt om de rug van het paard te beschermen.

  • We stappen altijd af zonder beugels, voor je eigen veiligheid.

  • Rijden met zweep en/of sporen, zonder zadel, met neck rope, bareback pad of andere 'bijzondere' materialen is alleen toegestaan met toestemming van Kitty.

Het belangrijkste is dat de paarden en pony's altijd met respect behandeld worden. Slag of schop de dieren nooit! Soms hebben paarden en pony's net als wij een mindere dag. Vraag in dat geval aan een vaste ruiter van de pony wat je het beste kunt doen. In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om een paard te corrigeren. Als je niet weet hoe je dit op een juiste en respectvolle manier moet doen, vraag dan hulp aan Kitty of Joukje.

 

Spullen:

  • Controleer je harnachement voor het rijden op eventuele gebreken die de veiligheid kunnen beïnvloeden. Als je iets kapots ziet of per ongeluk iets beschadigt, meld dit dan eerlijk aan instructie of aanwezig personeel.

  • Het harnachement (zadel en hoofdstel) heeft een vaste opbergplek voor en na het rijden.

  • Steek na het rijden de beugels van je zadel netjes op.

  • Spoel na het rijden altijd het bit af en maak het schoon van etensresten.

  • Ontknoop het hoofdstel voordat je het ophangt.

  • Haal na het rijden een gelpad en nat dekje onder het zadel vandaan. Droge dekjes en bontjes mogen blijven liggen.

  • Singels mogen niet direct op de zadels gelegd worden (zonder een beschermer ertussen), omdat dit het leer kan uitdrogen.

  • Als je zadel en/of hoofdstel nat zijn door regen, droog ze dan af met een doekje om schimmelvorming te voorkomen.

  • Het harnachement wordt eens per maand gepoetst en gevet door de vaste rv-ruiters.

  • Veeg na het poetsen de poetsplaats/stalgang aan.

  • Hooivorken, mestboeien, bezems, etc. dienen op de daarvoor bestemde plaats teruggezet te worden.

  • Geleende caps en/of laarzen dienen te worden afgedoft en teruggelegd in de juiste kast.

 

Bedankt voor het naleven van deze richtlijnen. Zo zorgen we samen voor een veilige en zorgzame omgeving voor onze paarden en pony's.

Leuke nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Blijf up-to-date over nieuwtjes op stal, mis geen leuke activiteiten en ontdek leuke acties!

Contact:

kenm.amazons@gmail.com

+31 6 303 920 95

​

Adres:

Meinte 21a

4153 XD, Beesd

Een les kan uitsluitend worden ingehaald wanneer de les minimaal 24 uur van te voren is afgezegd. Wanneer de les niet binnen 6 weken ingehaald is, vervalt deze.

Per maand staat gelijk aan 4 weken. Soms zijn dit er 5 per maand. Deze extra 5e les is ter compensatie van uitval. De extra lessen die uitvallen kunnen altijd ingehaald worden.

K&M Amazons is ook te vinden op www.manege-info.nl

manege en ruiter bond logo dec2014-1.jpg
amazonnetjes.jpg

Copyright K&M Amazons 2023

​

SBB-logo.png
bottom of page