top of page
  • Foto van schrijverkenmamazons

De Ontdekkingsreis van een Beginner: 10 Tips voor een Succesvolle Start in de Paardensport"

Begin met een veilige basisuitrusting: Je hebt geen dure spullen nodig als beginner. Investeer in een veilige rijhelm, rijlaarzen of stevige schoenen met een kleine hak en comfortabele rijbroek. Blijf altijd leren: Paardrijden is een continu leerproces. Zelfs ervaren ruiters leren nog elke dag bij. Blijf openstaan voor nieuwe technieken, oefeningen en inzichten om je rijvaardigheid te verbeteren. Breng zoveel mogelijk tijd in het zadel door: Om goed te leren rijden, is oefenen essentieel. Neem zoveel mogelijk rijlessen en maak gebruik van oefenmogelijkheden om je rijvaardigheid te ontwikkelen. Hoe meer tijd je in het zadel doorbrengt, hoe beter je wordt.


Blijf gefocust tijdens het rijden: Houd je aandacht op de weg en kijk waar je naartoe gaat. Laat je niet afleiden door gesprekken met andere ruiters, het luisteren naar muziek of het gebruik van je telefoon. Wees bewust van je omgeving en voorkom ongelukken. Houd voldoende afstand: Respecteer de persoonlijke ruimte van andere ruiters en paarden. Houd voldoende afstand om ongelukken te voorkomen en geef andere ruiters de ruimte om te passeren. Beloon je paard: Vergeet niet je paard te belonen voor zijn inzet en gehoorzaamheid. Geef hem een vriendelijk woord, een aai of een kleine traktatie als waardering voor zijn harde werk. Blijf jezelf ontwikkelen: Word een echte paardenmens door jezelf verder te verdiepen in paardenverzorging, trainingsmethoden en gezondheid. Lees boeken, kijk video's en neem deel aan clinics om je kennis en begrip van paarden te vergroten. Koop niet te snel een eigen paard: Als beginnende ruiter is het verleidelijk om direct een eigen paard aan te schaffen. Echter, het hebben van een paard brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee, zowel financieel als qua verzorging en training. Het is verstandig om eerst voldoende ervaring op te doen door het rijden en verzorgen van verschillende paarden, bijvoorbeeld via lessen of lease. Blijf kalm en probeer weer op te stappen na een val: Vallen is helaas een onderdeel van paardrijden en kan soms gebeuren, zelfs bij ervaren ruiters. Als je valt, is het belangrijk om kalm te blijven en jezelf niet te laten ontmoedigen. Probeer rustig te ademen en beoordeel eerst of je gewond bent voordat je probeert op te staan.


Als je geen ernstige verwondingen hebt, kun je proberen weer op te stappen. Zoek indien mogelijk hulp van een instructeur of een ervaren ruiter om je te begeleiden bij het opstappen. Forceer of dwing paarden niet: Het is essentieel om paarden met respect en geduld te behandelen. Forceer of dwing een paard nooit om iets te doen wat het niet wil of kan. Paarden zijn gevoelige dieren en reageren het beste op positieve en zachte benaderingen.

Leer de lichaamstaal van het paard te begrijpen en werk samen op basis van vertrouwen en wederzijds begrip


10 weergaven0 opmerkingen

Leuke nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Blijf up-to-date over nieuwtjes op stal, mis geen leuke activiteiten en ontdek leuke acties!

Contact:

kenm.amazons@gmail.com

+31 6 303 920 95

Adres:

Meinte 21a

4153 XD, Beesd

Een les kan uitsluitend worden ingehaald wanneer de les minimaal 24 uur van te voren is afgezegd. Wanneer de les niet binnen 6 weken ingehaald is, vervalt deze.

Per maand staat gelijk aan 4 weken. Soms zijn dit er 5 per maand. Deze extra 5e les is ter compensatie van uitval. De extra lessen die uitvallen kunnen altijd ingehaald worden.

K&M Amazons is ook te vinden op www.manege-info.nl

manege en ruiter bond logo dec2014-1.jpg
amazonnetjes.jpg

Copyright K&M Amazons 2023

SBB-logo.png
bottom of page